Performances for Change the World or Only for Make up the Dead Body

Aside

                                                III међународни симпозијум

                                                 ПОЛИТИЧКИ ПЕРФОРМАНС

                ПЕРФОРМАНСИ  ПОБУНЕ И НЕПРИСТАЈАЊА НА СВЕТ БЕЗ  НЕУПИТНИХ

                                                            ВРЕДНОСТИ

                            24-27. 3. 2013. Српско књижевно друштво, Београд, Србија

              Трећи симпозијум Политички перформанс посвећен је најаутентичнијим  политичким перформансима у доба расапа свих вредности, ПЕРФОРМАНСИМА ПОБУНЕ.

                           Инспирисали су га сви незадовољни и ојађени, понижени и опљачкани, очајни, обесправљени и злостављани који су перформансом, као једним од последњих расположивих   средстава,  изразили своју муку и безнађе, осећање бесперспективности и неправде, али и показали креативност, самосвест и храброст у свом непристајању на свет који им се беспоговорно намеће.

                            Трећи симпозијум Политички перформанс је уверен да су данас уметници перформанса управо они који делају у протестима и  побунама, нередима и револтима, „окупацијама“ и револуцијама. Уметници перформанса могу подједнако да буду и професионални  уметници и „обични“ грађани, и  протестанти и  побуњеници, и хулигани и револуционари, и екстремисти и хуманисти, фундаменталисти и верници, и   националисти и мондијалисти, и левичари и десничари, и стари и млади, и бунџије и конформисти, и искрени и изманипулисани, и  активисти и политичари, и идеалисти и материјалисти,  и радници и приватни власници, и студенти и професори, и избеглице и имигранти, и представници синдиката и представници струка, и припадници мањина и припадници већина, и полицајци и криминалци, и сељаци и грађани, и четници и партизани. Сви  они који се  својим телесним, психичким и духовним потенцијалима боре  за остварење идеја и вредности  у које искрено верују и не пристају на свет у коме  су оне  доведене у питање, јесу непатворени перформери! А њихови перформанси су, у ствари, ПЕРФОРМАНСИ  НЕПРИСТАЈАЊА НА СВЕТ  БЕЗ НЕУПИТНИХ ВРЕДНОСТИ.

                             Зато Трећи симпозијум Политички перформанс  позива извођаче, теоретичаре, мислиоце, учеснике, посматраче, присталице и противнике   перформанса побуне (уметнике, грађане,  групе  грађана, удружења, политичке партије, синдикате, раднике, сељаке, вернике,  мањине…) свих  политичких уверења и естетичких  начела да учествују у његовом раду.

                           Уколико желите да учествујете у званичном програму а не само у дискусијама, молимо Вас да на електронску пошту politicalperformance@yahoo.com пошаљете кратку биографију,  опис перформанса (или  основне тезе  излагања) и визуелну документацију  о претходном раду до 10. марта 2013. године.

 

                            Пошто је Политички перформанс симпозијум који је потпуно слободан, независан, бесплатан  и отворен за све естетике и политичка уверења, он не располаже никаквим финасијским средствима и није у могућности да  надокнади   трошкове учешћа. Зато је могуће  учествовати и преко Скајпа, и послатим текстовима,  видео и фото документацијом о Вашем раду.

Advertisements

Comments are closed.